ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Скалецька пообіцяла розібратися зі скандалом у МОЗ після повернення з Нью-Йорка

"Жодна професійна людина не повинна бути звільнена без належних підстав".

Скалецька пообіцяла розібратися зі скандалом у МОЗ після повернення з Нью-Йорка
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук та міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька відреагували на відкритий лист співробітників Міністерства охорони здоров'я, які поскаржилися на заступника міністра Михайла Загрійчука.

Прем'єр-міністр заявив, що "жодна чесна, професійна і компетентна людина не повинна бути звільнена з посади без належних підстав", і запропонував дочекатися повернення з Нью-Йорка міністра Зоряни Скалецької.

"Наскільки я знаю, пані Скалецька зараз у відрядженні в Нью-Йорку, де бере участь у засіданні Генеральної асамблеї ООН. Впевнений, що після свого повернення, пані Зоряна знайде шляхи вирішення проблеми всередині МОЗ", - йдеться у фейсбуці Гончарука.

Міністр заявила, що має намір розібратися у всьому після приїзду в Київ.

"Чекаю всі сторони "заяв" до себе на зустріч, відразу як повернуся. МОЗ працюватиме. Пацієнти та лікарі отримуватимуть те, що гарантовано державою. Аудит буде", - йдеться у фейсбуці Скалецької.

Вона повідомила, що рішення про аудит всіх співробітників МОЗ було ухвалено незадовго перед її від'їздом у США.

"Чому ні? Аудит - чесна оцінка роботи. І нашу роботу теж потім будуть оцінювати... Я кілька разів наголошувала - реформи і курс держави визначені і їх ніхто не збирається згортати. Ми не обнуляэмо ухвалених раніше рішень, але є багато запитань", - заявила міністр.

Нагадаємо, що у вівторок, 24 серпня, стало відомо, що нова команда МОЗ домагається звільнення низки співробітників, які прийшли на роботу в міністерство, коли ним керувала Уляна Супрун. Зокрема, під загрозу звільнення потрапили директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірина Литовченко, яка перемогла в конкурсі на цю посаду на початку 2018 року, а також генеральний директор Директорату медичних послуг Оксана Сухорукова, яка виграла конкурс у листопаді 2018 року.

У відкритому листі співробітників МОЗ йдеться, що заступник міністра Михайло Загрійчук погрожував "знайти спосіб позбутися" від небажаних людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram