ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові затримали підозрюваних у торгівлі канабісом та амфетаміном

Поліцейські документували діяльність зловмисників протягом декількох місяців.

У Львові затримали підозрюваних у торгівлі канабісом та амфетаміном
Фото: npu.gov.ua

23 вересня поліцейські затримали у Львові угруповання, яке займалася збутом канабісу і амфетаміну. Про це повідомили в пресцентрі Нацполіції.

Мешканці Львова віком від 19 до 26 років брали в інтернеті замовлення на наркотики і після перерахування грошей на банківську картку робили на території Львова так звані "закладки".

Фото: npu.gov.ua

Крім того, правоохоронці встановили постачальника марихуани для цього угруповання. Ним виявився раніше судимий 55-річний житель Львівської області.

Поліцейські документували діяльність зловмисників протягом декількох місяців.

Фото: npu.gov.ua

"Це дуже важливий етап, від якого залежить перебіг досудового розслідування і міра покарання за вчинене. Завдяки злагодженій роботі правоохоронців, нам вдалося затримати не тільки закладників, а й встановити організатора і постачальника наркотичних речовин. За цей рік це вже друге таке злочинне угруповання, діяльність якого нам вдалося припинити", - зазначив заступник начальника Головного управління Нацполіції Львівської області полковник Тарас Сабанюк.

Фото: npu.gov.ua

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили амфетамін, канабіс, кущі конопель та спеціальне обладнання для їх вирощування. Крім того, знайшли незареєстровану рушницю і два пістолети, патрони різного калібру, банківські картки, мобільні телефони та інші речові докази.

Фото: npu.gov.ua

Виконавці та організатор угруповання затримані, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

Незабаром суд обере їм запобіжний захід. Чоловікам загрожує від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також вирішується питання про повідомлення про підозру постачальнику та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, на початку вересня в Миколаєві правоохоронці затримали зловмисників, які продавали наркотики і психотропи в справжніх горіхах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram