ГоловнаСуспільствоЖиття

За останні роки істотно зросла ворожість до українців у Польщі, - омбудсмен

Останній факт ксенофобії був зафіксований 20 вересня.

За останні роки істотно зросла ворожість до українців у Польщі, - омбудсмен
Фото: Макс Левин

За останні чотири роки кількість випадків прояву ворожнечі до українців у Польщі збільшилася з 30 до 190. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у себе на фейсбуці.

«Не всі громадяни України звертаються до відповідних установ, коли порушуються їхні права, тому ця цифра може бути більшою», - зазначила Денісова після зустрічі з уповноваженим з цивільних прав Польщі Адамом Боднаром.

У рамках робочого візиту Денісової у Варшаву уповноважені обговорили питання захисту прав трудових мігрантів та обмінялися інформацією про трудові умови українських громадян у Польщі.

Денісова також повідомила, що останній факт ксенофобії щодо громадянина України був зафіксований 20 вересня у польському місті Жори. «Група з п'яти осіб жорстоко побила українського студента. Справа перебуває на моєму особистому контролі», - зазначила вона.

Крім того, уповноважена має намір звернутися до Міністерства закордонних справ України з пропозицією розширити консульське представництво, щоб посилити захист громадян України на території Польщі.

Нагадаємо, на початку липня 2019 року керівниця консульського відділу Посольства України в Польщі розповіла, що кількість українських заробітчан у цій країні з 2014 року збільшилася вп'ятеро: з 300 тис. до близько півтора мільйона. Крім того, за офіційною статистикою Управління з питань іноземців Польщі, на сьогодні українцям видано 196 тис. дозволів на проживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram