ГоловнаСуспільствоЖиття

На засідання Львівської ОДА увірвалися протестувальники, вимагаючи відставки голови Нацполіції області

Під час силового розгону акції протесту в Соснівці правоохоронці перевищили свої повноваження.

На засідання Львівської ОДА увірвалися протестувальники, вимагаючи відставки голови Нацполіції області
Василий Виконский
Фото: hm.npu.gov.ua

На апаратну нараду у Львівській обласній держадміністрації увірвалися протестувальники з вимогою відставки нового керівника Національної поліції області Василя Віконського після силового розгону акції протесту в Соснівці.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Голова ОДА Маркіян Мальський підтримав вимоги протестувальників, але Віконський писати заяву про звільнення відмовився.

Віконський підтвердив, що наказ про застосування сили в Соснівці віддавав особисто, оскільки вважає такі дії поліції законними. Він також додав, що зараз щодо дій силовиків триває службове розслідування.

Мальський погодився, що поліція має право на застосування сили, але в Соснівці, на його думку, правоохоронці перевищили свої повноваження.

"У той спосіб, як це відбувалося, я вважаю, що це неправильно", - сказав Мальський і попросив Віконського написати заяву. Голова облполіції у відповідь заявив, що піде у відставку тільки після наказу свого безпосереднього керівника - голови Національної поліції України Сергія Князєва.

"Пан голова ЛОДА мене не призначав на посаду. Нехай він напише звернення на ім'я прем'єр-міністра про мою відставку", - сказав Віконський.

Нагадаємо, 21 вересня на залізничній станції Соснівка, де активісти, серед яких ветерани АТО, заблокували 64 вагони з російським вугіллям, відбулися сутички з поліцією.

Віконському 38 років, раніше він обіймав посади начальника Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області (з вересня 2017 року) і заступника начальника ГУНП в Івано-Франківській області, де курирував підрозділи превентивної діяльності.

З 2003-го до 2014 рік Віконський працював на різних посадах у спецпідрозділі "Беркут".

У вересні 2019 року його перевели до Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram