ГоловнаСуспільствоЖиття

Організатор бот-мережі Avalanche Капканов вийшов на волю за законом Савченко

Суд засудив його до двох років в'язниці, які він відсидів у СІЗО.

Організатор бот-мережі Avalanche Капканов вийшов на волю за законом Савченко
Геннадий Капканов
Фото: poltava.to

Жовтневий районний суд Полтави виніс вирок підозрюваному в міжнародних кіберзлочинах Геннадію Капканову, якого в Україні звинуватили в нападі на поліцейських.

Про це повідомляє місцевий сайт "Полтавщина".

"Сьогодні пройшло фінальне засідання у справі Геннадія Капканова. Колегія суддів розглянула всі докази, вислухала звинувачення прокурора і доводи Капканова і винесла йому вирок. Обвинуваченого в нападі на поліцейських засудили до двох років обмеження волі і відпустили, оскільки він вже відсидів цей термін в СІЗО", - йдеться в повідомленні.

Колегія суддів складалася з п'яти чоловік. З них - двоє професійних суддів Віталій Микитенко і Олександр Струков і троє основних присяжних суддів Валентина Рустамова, Людмила Лавренчук, Андрій Денисенко. Сторону обвинувачення представляв прокурор Володимир Живило, сторону захисту - адвокат Валентина Буглак. Постраждалі у справі - поліцейські Олександр Темник, Віталій Тихоненко, Володимир Бойко.

Фото: poltava.to

Нагадаємо, 30 листопада 2016 року правоохоронці провели міжнародну спецоперацію ліквідації кібермережі Avalanche в Полтаві і затримали організатора - місцевого жителя Геннадія Капканова. 1 грудня Жовтневий районний суд Полтави відмовився заарештувати затриманого - і він втік. У лютому 2018 року Капканова знову затримали в Києві і відправили під варту.

Хакери Avalanche поширювали шкідливі програми, які використовувалися для розсилки спаму, крадіжки паролів, даних кредитних карт, DoS-атак і т.ін. Угруповання щодня контролювало близько 500 тис. заражених комп'ютерів по всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram