ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція впіймала 18-річного хакера, який поширював віруси під виглядом оновлень для ігор

Зловмисник отримував повний доступ до зараженого комп'ютера, включаючи конфіденційну інформацію користувача, логіни і паролі.

Кіберполіція впіймала 18-річного хакера, який поширював віруси під виглядом оновлень для ігор
Фото: cyberpolice.gov.ua

Кіберполіція викрила 18-річного жителя Івано-Франківської області, який поширював шкідливе програмне забезпечення для віддаленого управління ураженим комп'ютером.

Про це повідомляється на сайті Кіберполіції України.

"Працівники Карпатського управління кіберполіції встановили, що вірус молодик купив у DarkNet. Модифікувавши його, він поширював шкідливі програми серед друзів, знайомих, а також розмістив їх на відкритих джерелах для завантаження усіма охочими. При цьому зловмисник маскував файл як веббраузер, а також як файл для оновлення комп'ютерних ігор", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що коли вірус потрапляв у комп'ютер, хакер отримував повний доступ до нього, включаючи конфіденційну інформацію користувача, логіни і паролі до всіх облікових записів, а також до онлайн-банкінгу.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання підозрюваного, під час якого вилучили комп'ютерну техніку, вона спрямована на експертизу. Поліція також встановлює всіх громадян, які стали жертвами молодика.

"Під час попереднього огляду техніки співробітники кіберполіції виявили активні сесії з панеллю адміністрування шкідливого програмного забезпечення. Також було виявлено низку підключень до персональних комп'ютерів потерпілих", - наголошується в повідомленні.

Фото: cyberpolice.gov.ua

Розпочато досудове розслідування за ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу. Хакеру загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, влітку кіберполіція викрила українців, які співпрацювали з російськими хакерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram