ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Заступник голови МОЗ назвав розвиток трансплантології пріоритетом для України

Загрійчук особисто готовий брати участь у здійсненні пересадок від трупних донорів.

Заступник голови МОЗ назвав розвиток трансплантології пріоритетом для України
Фото: blogspot.com

Міністерство охорони здоров'я готове зробити трансплантацію в Україні реальністю, розвиток трансплантології є пріоритетом для України.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Михайло Загрійчук, передає Інтерфакс-Україна.

"Трансплантація є пріоритетом для України. В цьому питанні є повна підтримка президента України. Сподіваюся, що нова команда дозволить об'єднати зусилля і зробити трансплантацію в Україні доконаним фактом", - сказав він під час секції "Діагностика смерті мозку" в рамках Конгресу анестезіологів України.

Загрійчук зазначив, що проблема розвитку трансплантології в Україні полягає "не в законах, а в тому, що не було достатньо державної політики".

Він також зазначив, що особисто готовий брати участь у здійсненні пересадок від трупних донорів.

"Коли буде перший-другий донор, я там буду", - сказав Загрійчук, який до призначення заступником міністра охорони здоров'я працював хірургом Національного інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова.

Нагадаємо, у травні 2018 року Верховна Рада ухвалила новий закон про трансплантацію органів, зберігши норму про те, що донор повинен надавати на неї письмовий дозвіл.

У березні 2019 року президент Петро Порошенко підписав доопрацьований закон про трансплантацію, що дає можливість розблокувати призупинену з 1 січня 2019 року трансплантацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram