ГоловнаСуспільствоПодії

Співробітники заводу Коломойського вийшли на пікет до ПриватБанку

"Робітникам сказали - ідіть забирайте вашу зарплату у ПриватБанку".

Фото: facebook.com/sergaoleg

Близько 500 співробітників Нікопольського заводу феросплавів,контрольованого Ігорем Коломойським, вранці 20 вересня влаштували пікет біля головного офісу ПриватБанку в Дніпрі.

Вони приїхали близько 7:45 на 10 автобусах, повідомила пресслужба ПриватБанку.

"Робітникам на заводі сказали - ідіть забирайте вашу зарплату у ПриватБанку", - повідомив прессекретар банку Олег Серга.

Фото: facebook.com/sergaoleg

Приводом для пікету стала мирова угода між НЗФ і Нацбанком, згідно з якою підприємство виплатило борги за кредит рефінансування, виданий ПриватБанку, коли той належав Коломойському.

"Протягом зустрічі з робітниками заводу, на якій були озвучені позиції сторін, банкіри зазначили, що виконання підприємством своїх зобов'язань перед НБУ є наслідком договору поручительства за кредитами рефінансування, отриманих власниками банку до його націоналізації 10 років тому, коли і банк, і завод належали одній групі власників. ПриватБанк не є учасником угоди про врегулювання цього спору між НБУ і Нікопольським заводом феросплавів і розцінює організований пікет як ще одну спробу тиску", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 2018 року Національний банк подав 148 позовів проти колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) і пов'язаних з ним 32 компаній - майнових поручителів про стягнення близько 10 млрд грн.

Мета позовів - забезпечити погашення кредитів рефінансування, які Національний банк надав ПриватБанку в період між 2008 і 2015 роками. Загалом позови спрямовані на погашення заборгованості за п'ятьма кредитними угодами.

Дві компанії Коломойського - Нікопольський завод феросплавів і ТОВ "Арлан" - пішли на мирову з НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram