ГоловнаСуспільствоЖиття

Американський транспортно-десантний катамаран зайшов в Одеський порт

Його супроводжував катер Морської охорони Держприкордонслужби.

Американський транспортно-десантний катамаран зайшов в Одеський порт
Американский транспортно-десантный корабль USNS Yuma
Фото: dumskaya.net

Американський транспортно-десантний корабель USNS Yuma сьогодні вранці зайшов в Одеський морський торговельний порт.

Про це повідомляє "Думская".

О 8:30 корабель з'явився на горизонті. Його супроводжував катер Морської охорони Держприкордонслужби. О 10:30 "Юма" пришвартувалася біля причалу 1-К.

Увійшовши в Чорне море, американський корабель спочатку попрямував в Поті, однак за інформацією ЗМІ, грузинська влада через незрозумілі наразі причини не дозволили йому зайти в територіальні води. Транспортник чекав на дозвіл 10 годин, а потім розвернувся і пішов до Одеси.

Це вже другий візит нового десантного катамарана в український порт. Перший відбувся 29 червня, напередодні міжнародних навчань Сі Бриз-2019. Тоді "Юма" доставив до Одеси спорядження, обладнання і військову техніку для навчань.

Мета сьогоднішнього візиту поки що невідома.

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

USNS Yuma - восьмий за рахунком експедиційний швидкохідний транспорт класу Spearhead. Його довжина - 103 метри, ширина 28,5 метрів. Корабель може взяти на борт понад 300 морських піхотинців і близько 550 тонн різного спорядження, в тому числі бойову техніку і танки. Осадка близько 4 метрів, що дозволяє діяти на мілководді. На ньому також є вертолітний майданчик.

Катамаран виглядає дуже незвично - він зроблений з легкого алюмінієвого сплаву і спеціально не фарбується.

Нагадаємо, 9 липня, після п'ятиденної перерви, п'ять кораблів НАТО покинули Одеський порт і вийшли в Чорне море, щоб продовжити навчання Sea Breeze 2019.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram