ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков показав допит "мінера" київського моста Метро

"Єдиною метою цієї акції було, щоб закінчилося те, що відбувається в моєму житті зараз".

Аваков показав допит "мінера" київського моста Метро
Допрос Алексея Белько
Фото: Скриншот видео

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував відео допиту колишнього військовослужбовця Олексія Белька, який погрожував підірвати міст Метро в Києві.

Відео голова МВС опублікував у фейсбуці.

Під час допиту Белько розповів, що пішов на злочин з особистих мотивів.

"Єдиною метою цієї акції було, щоб закінчилося те, що відбувається в моєму житті зараз. Я - старший сержант Сил спеціальних операцій, звільнений за статтею. Шість років я відслужив бездоганно. З них половину відслужив у бойовій частині 8-го полку спецназу і деякий час у 99-му батальйоні. У батальйоні я свої обов'язки виконував на 100%. Не ужився з молодими офіцерами, ось і все. Я не вважаю за необхідне доводити людям на 20 і більше років молодшим за мене, хто я і що я. Якщо когось цікавить моя репутація, нехай подзвонять у 8-й полк спецназу моїм побратимам, вони все пояснять. Я живу чесно і не порушую закону", - сказав Белько.

Він також зізнався, що в нього було два кримінальні терміни - "перший за те, що заступився за жінку, другий - підняв телефон у сплячого юнака".

"Я не хочу жити таким життям, як зараз. Я два тижні живу в машині. Куди б я не звернувся, всюди мені відмовляють. Сьогодні вранці я хотів підписати контракт, але мені знову відмовили... Мені відмовляють на заправках, мені відмовляють у магазинах, у банкоматах закодовані картки, зламаний телефон..." - сказав Белько.

Голова МВС прокоментував допит і підкреслив, що кожна людина повинна нести відповідальність за свої вчинки.

"Затриманий учора на мосту в Києві "мінер", колишній старший сержант Олексій Белько вчинив дурні дії, перебуваючи під дією наркотиків. Правда і це... Але, послухавши і зрозумівши його історію, хочу сказати - це і наша з вами відповідальність. Хочу, щоб з'явився шанс у цієї людини! Шанс почати заново і "жити нормальним життям", як він каже ... Звернуся до суду з клопотанням про мінімальне покарання для Белька. Про взяття на поруки сержанта. Ми допоможемо йому пройти курс реабілітації від наркотиків і знайти себе заново", - написав Аваков.

Нагадаємо, 18 вересня близько 16:00 у Києві перекрили міст Метро через Дніпро через озброєного чоловіка, який зупинився на мосту в білому автомобілі Opel і почав погрожувати вибухом. Чоловіка ідентифікували як 42-річного уродженця Криму, колишнього військового на ім'я Олексій Белько.

Операція з його затримання тривала чотири години, його знешкодили близько 20:00.

19 вересня стало відомо, що Белькові підготували підозру в хуліганстві (ч. 4 ст. 296 КК) і неправдивому повідомленні про мінування (ст. 259 КК).

Підозри в підготовці теракту йому не висуватимуть - у Белька не було при собі вибухівки, тільки карабін і помпова рушниця, з якої він стріляв по поліцейському дрону.

Міністерка у справах ветеранів Оксана Коляда передала жителям Києва вибачення від Белька. "Він розповів, що не збирався підривати міст, а тільки хотів привернути до себе увагу", - сказала міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram