ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ підозрює чиновників МВС у незаконних оборудках із заставною нерухомістю

Під час обшуків було вилучено документацію з доказами незаконного відчуження арештованої нерухомості.

СБУ підозрює чиновників МВС у незаконних оборудках із заставною нерухомістю
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки і Держбюро розслідувань викрили посадових осіб Міністерства внутрішніх справ на угодах із заставною нерухомістю відомства.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Правоохоронці встановили, що у 2017 році Державна фіскальна служба застосувала податкову заставу на майно підприємства, що належить до сфери управління МВС, за несплату податків на суму 1,2 млн гривень. Замість цього в 2018 році посадовці підприємства, достовірно знаючи про процесуальні дії, використовували підроблене рішення одного з судів м. Дніпро для зняття податкової застави та подальшого продажу майна, арештованого податковим органом. У результаті київська нерухомість загальною площею понад 3700 квадратних метрів «відійшла» третім особам, чим було завдано збитків державним інтересам в особливо великих розмірах", - ідеться в повідомленні.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки у фігурантів справи, які здійснювали продаж майна, у нотаріуса, а також держреєстратора. За результатами слідчих дій вилучено документацію з доказами незаконного відчуження арештованої нерухомості і заподіяння державі матеріальних збитків.

"У разі доведення провини, організаторам угоди загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років. Досудове розслідування триває", - відзначили в СБУ.

Нагадаємо, раніше Кабмін запропонував збільшити фінансування МВС на 700 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram