ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Пущі-Водиці у 2020 році відкриють центр лікування посттравматичного синдрому

Центр з'явиться на базі ветеранського госпіталю "Лісова поляна".

У Пущі-Водиці у 2020 році відкриють центр лікування посттравматичного синдрому
Фото: wikimapia.org

У Пущі-Водиці під Києвом e 2020 році відкриють центр лікування посттравматичного стресового розладу для ветеранів російсько-української війни.

Про це на брифінгу в четвер розповіла міністерка у справах ветеранів Оксана Коляда.

"Ми відкриваємо національний центр лікування ПТСР у Пущі-Водиці на базі ветеранського госпіталю "Лісова поляна". Це унікальна установа національного характеру, де буде відкрито відділення лікування залежностей для ветеранів, лікування ПТСР і лікування наслідків контузій", - сказала міністерка.

Там же буде тренінговий центр, де готуватимуть фахівців для регіонів.

Брифінг був присвячений ветерану бойових дій Олексію Бельку, який у стані сильного стресу перекрив рух на мосту Метро в Києві і погрожував його підірвати.

Український госпіталь для воїнів-інтернаціоналістів "Лісова поляна" в селищі Пуща-Водиця Оболонського району Києва входить у структуру Міністерства охорони здоров'я.

МОЗ у 2018 році повідомляло, що госпіталь буде і далі надавати послуги воїнам-інтернаціоналістам, додавши при цьому послуги в сфері психічного здоров'я.

Лікування буде доступним для всіх категорій ветеранів - і афганців, і ветеранів АТО, членів їхніх сімей, а також людей, які постраждали в результаті військових дій.

ПТСР виникає в результаті психотравмуючих подій. Світова статистика свідчить, що від 11 до 30% ветеранів з різних країн світу стикаються з цим розладом. Достовірна статистика для України відсутня, водночас відомо, що охоплення послугами з підтримки психічного здоров'я ветеранів є недостатнім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram