ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада оголосила попередження телеканалу "112 Україна"

П'ятьом регіональним мовникам загрожує відкликання ліцензії.

Нацрада оголосила попередження телеканалу "112 Україна"
Фото: Українські Новини

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження п'ятьом регіональним каналам, які ретранслюють телеканал "112 Україна". Рішення одностайно підтримали всі члени ради, повідомляє "Укрінформ".

Йдеться про п'ять регіональних телеканалів: ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Новий формат ТВ" і ТОВ "Партнер ТВ".

Член Національної ради Сергій Костинський зазначив, що всі порушення ідентичні і стосуються всіх п'яти телеканалів.

"Ми регулярно проводимо моніторинги на дотримання умов конкурсу та програми концепції, які потрібно виконувати. Телеканали не виконують досить давно. Черговим моніторингом мовлення від 19 липня 2019 зафіксовано ознаки порушення Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Відповідно, ми здійснили позапланову перевірку з 22 серпня по 23 серпня. І зафіксували порушення", - сказав Костинський.

Порушеннями ліцензійних умов є збільшення обсягу інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач - за ліцензією 2 год. 30 хв., фактично 22 год. 50 хв.

"Відсутні культурно-мистецькі, науково-просвітницькі передачі, розважальні та музичні передачі, дитячі передачі, фільмопокази. Ліцензією передбачена наявність логотипа кожної конкретної компанії, фактично є логотип "112 Україна", - сказав Костинський.

Представники цих компаній на засідання не з'явилися, незважаючи на запрошення.

Через тиждень, 26 вересня, буде розглядатися питання про продовження або непродовження ліцензій телеканалам.

Нагадаємо, раніше цього тижня Шостий апеляційний суд зняв заборону для Нацради з питань телебачення і радіомовлення на рішення про продовження або анулювання ліцензії телеканалу "112 Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram