ГоловнаСуспільствоВійна

Російські бойовики активізували діяльність ДРГ у сірій зоні, - Міноборони

Диверсанти підпалюють траву і під прикриттям диму облаштовують позиції для обстрілу.

Російські бойовики активізували діяльність ДРГ у сірій зоні, - Міноборони
Фото: Олена Максименко

Командування російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях продовжує провокувати бойові сутички з передовими підрозділами Об'єднаних сил, у тому числі за рахунок інтенсивного застосування диверсійно-розвідувальних груп у "сірій зоні".

Про це сьогодні повідомила пресслужба Міноборони.

Головне управління розвідки повідомило, що російські диверсанти працюють також в інтересах російських телевізійників для знімання фейкових матеріалів: "Вони підпалюють суху траву і під прикриттям "природних димових завіс" облаштовують зручні позиції для обстрілу українських військ з метою провокування вогню".

"Сфабриковані таким чином репортажі плануються до використання російськими ЗМІ для дезінформації суспільства та дискредитації дій Об'єднаних сил", - сказано в повідомленні.

У Міноборони додали, що сьогодні з початку доби бойовики здійснили вже 4 обстріли: вранці окупанти з озброєння БМП, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів 50 хвилин вели вогонь по опорних пунктах українських військ у районі Богданівки, а біля Водяного застосували ручний протитанковий гранатомет і стрілецьку зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram