ГоловнаСуспільствоПодії

На території школи у Тернополі знайшли майже 150 боєприпасів з Другої світової

Уроки в навчальному закладі тимчасово скасували.

На території однієї зі шкіл Тернополя вилучили 144 боєприпаси часів Другої світової війни. Снаряди співробітники 18-ї школи знайшли напередодні під час проведення земляних робіт, повідомляє пресцентр ГУ ДержНС в області.

Фото: ДержНС

"17 вересня о 17:45 в місті Тернопіль на проспекті Степана Бандери, 14 на території загальноосвітньої школи №18 під час проведення земляних робіт виявили 8 боєприпасів часів минулих воєн. На місце події скерували фахівців ДержНС для ідентифікації небезпечних знахідок. Як з'ясувалося, це були артилерійські снаряди калібром 76 мм часів Другої світової війни", - повідомили в ДержНС.

Фото: ДержНС

Фото: ДержНС

Роботи з пошуку та вилучення боєприпасів продовжили наступного дня. У нічний час місце події охороняли співробітники Нацполіції.

Всього знайдено 144 артилерійських снаряди часів Другої світової війни. Всі небезпечні знахідки вивезені в безпечне місце для знешкодження шляхом контрольованого підриву.

Фото: ДержНС

"Для безпеки школярів керівництво навчального закладу ухвалило рішення про тимчасове припинення освітнього процесу до моменту повної ліквідації надзвичайної події", - йдеться в повідомленні.

Роботи з пошуку та вилучення небезпечних знахідок тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram