ГоловнаСуспільствоЖиття

Єврейська конфедерація України стривожена серією актів вандалізму, - Ложкін

"Може йтися про антисемітську організацію, що робить ситуацію небезпечною для українських євреїв".

Лише два дні минуло після наруги над пам’ятником жертвам Голокосту в Миколаєві 15 вересня, як аналогічний злочин було здійснено сьогодні в Кіровоградській області.

Почерк вандалів абсолютно тотожний, навіть тексти листів з погрозами на адресу євреїв, які вони залишили на місцях правопорушень. Такий характер дій вандалів може свідчити про діяльність антисемітської організації. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін.

«Враховуючи ідентичні листи, може йтися про антисемітську організацію, що робить ситуацію небезпечною для українських євреїв, оскільки антисемітські організації рідко зупиняються на паплюженні пам’ятників», - написав Борис Ложкін.

ЄКУ вже вийшла із заявою, у якій висловила надзвичайну занепокоєність останніми подіями. «Ми закликаємо правоохоронців підійти до питання виявлення злочинців максимально відповідально», - йдеться на сайті ЄКУ.

Єврейська конфедерація також звернулася до громадян України з проханням надати допомогу правоохоронцям: «Фіксуйте дії вандалів та повідомляйте в правоохоронні органи або в Єврейську конфедерацію України за номером (044) 584 49 53».

Раніше Борис Ложкін уже повідомляв, що з початку року було відкрито 11 карних справ, пов’язаних з антисемітизмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram