ГоловнаСуспільствоВійна

Суд заарештував узятого в полон на Світлодарській дузі кулеметника "ДНР"

24-річний житель Горлівки воював проти ЗСУ три роки.

Суд заарештував узятого в полон на Світлодарській дузі кулеметника "ДНР"
Фото: Depositphotos/JanPietruszka

Взятому в полон на Світлодарській дузі кулеметнику "ДНР" обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном 60 діб.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Донецької області.

24-річний житель Горлівки підозрюється у злочині за ч. 4 ст. 260 (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях і напад на громадян) Кримінального кодексу.

"Під час досудового розслідування встановлено, що в листопаді 2016 року 24-річний чоловік добровільно прийшов у військкомат міста Горлівка, що перебуває під тимчасовим контролем терористичної організації "ДНР", де він був зарахований на посаду заряджальника до складу мінометної батареї, а влітку 2019 року переведений у 2-й взвод 1-ї мотострілецької бригади на посаду кулеметника", - йдеться в повідомленні.

Перебуваючи на передових позиціях незаконних збройних формувань, розташованих в с. Зайцеве Бахмутського району Донецької області, озброєний автоматом Калашникова зловмисник разом з іншими бойовиками тривалий час чинив запеклий опір військовослужбовцям Збройних сил України.

Наприкінці серпня під час бойового зіткнення троє бойовиків, які намагалися наблизитися до українських позицій, були вбиті, а четвертий поранений і взятий в полон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram