ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Міністр Скалецька виступила на підтримку медичного канабісу

У МОЗ це питання зарахували до стандартів лікування.

Міністр Скалецька виступила на підтримку медичного канабісу
Фото: Lb.ua

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька має намір поступово забезпечити українцям доступ до медичного канабісу. Про це міністр заявила сьогодні на онлайновій зустрічі з приводу захисту прав пацієнтів, пише "Укрінформ".

"Є пацієнти, які потребують доступу до медичних препаратів, які містять складову медичного канабісу й ефективні і результативні для зняття симптомів. Питання медичної форми канабісу стосується більше стандартів лікування: що результативніше, якісніше лікування, то менше пацієнт потребує пошуку додаткової медичної допомоги, щоб швидше соціалізуватися до свого звичайного життя. Але пацієнти в Україні мають право на доступ до препаратів, що містять складові медичного канабісу. Ми будемо робити це крок за кроком", - сказала Скалецька.

Нагадаємо, навесні цього року петиція на сайті Верховної Ради з вимогою узаконити використання канабісу в медичних цілях набрала необхідні 25 тисяч підписів. Профільний комітет парламенту підтримав законопроєкт про використання марихуани в медичних цілях, документ зареєстрували в Раді.

Чинне законодавство України не дозволяє досліджувати канабіс і його похідні і використовувати для лікування, оскільки ці речовини входять до списків наркотичних і психотропних, обіг яких в Україні заборонено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram