ГоловнаСуспільствоЖиття

На Львівщині розпочалися українсько-американські військові навчання

Навчання Rapid Trident ("Стрімкий тризуб") проходять в Україні щорічно з 1994 року.

На Львівщині розпочалися українсько-американські військові навчання
архивное фото
Фото: пресс-служба президента

У Львівській області в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки почалися щорічні українсько-американські командно-штабні військові навчання Rapid Trident ("Стрімкий тризуб-2019"). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Навчання проходитимуть упродовж двох тижнів, у них візьмуть участь понад 3800 тисяч військовослужбовців з 14 країн світу, зокрема з України, США, Канади, Польщі, Великобританії, Молдови та Грузії.

У Rapid Trident уперше братиме участь весь склад багатонаціональної української бригади. Це десята десантна гірничо-штурмова бригада, яка одночасно також тренується на Яворівському полігоні в рамках спільних українсько-натовських навчань. Також у навчаннях беруть участь Національна гвардія, Національна поліція і прикордонники.

У рамках Rapid Trident військовослужбовці за допомогою комп'ютерів і спеціального програмного забезпечення зможуть моделювати дії і своїх підрозділів, і умовного супротивника. Сценарій навчання включає відпрацювання бойових дій під час водного захоплення території і визволення населеного пункту від ворога.

"Навчання включає дві фази - відпрацювання планування і управління застосуванням багатонаціональної дивізії під час відбиття збройної агресії. В українській армії є все для виконання бойових завдань", - зазначив начальник управління підготовки оперативного командування "Захід" ЗСУ Олександр Жакун.

Командир 10-ї гірничо-штурмової бригади Юрій Гуцуляк підкреслив, що для нього і його соратників дуже важливий обмін досвідом.

"Ми можемо багато чому навчитися в них, а вони - у нас, тому бригада з перших днів перебуває на Донбасі. Ми багато бачили нового - це знешкодження саморобних вибухових пристроїв, з топографії багато нового, медицина потужна в країнах НАТО, і ці навички нам дуже знадобляться", - зазначив він.

Нагадаємо, Rapid Trident проходять в Україні щорічно з 1994 року.

3 вересня також почалися навчання НАТО "Північні береги". У них беруть участь понад 40 бойових кораблів з 18 країн. Навчання проходять у районі Данських проток, а також на південному заході Балтики - між німецьким портом Кіль і данським островом Борнхольм, вони триватимуть до 19 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram