ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві 107 будинків небезпечні для проживання

Найбільше непридатних для проживання будинків на Подолі.

У Києві 107 будинків небезпечні для проживання
Фото: stroyobzor.ua

У Києві 104 будинки у непридатному для проживання стані, ще три - в аварійному.

Про це LB.ua повідомили в Департаменті житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

Найбільша кількість непридатних для проживання будинків розташована на Подолі - 34 будинки. У Шевченківському районі є один аварійний будинок (Дмитрівська, 52-а) і 24 в непридатному стані. У Солом'янському районі 15 будинків не придатні для проживання, усі вони перебувають у комунальній власності. У Печерському районі - один в аварійному стані на Великій Васильківській, 17-б.

На території Святошинського району Києва три непридатні для проживання будинки перебувають у комунальній власності (вулиця Відпочинку, 9; вулиця Серпнева, 16/21; проспект Перемоги, 103-А;) і ще два - відомчій: вулиця Михайла Котельникова, 47, вулиця Бахмацька, 20.

На Оболоні є 12 непридатних для проживання будинків, з них один - у власності ОСББ (Федора Максименка, 21-А). У Голосіївському районі один будинок в аварійному стані (Голосіївський проспект, 70-2), ще 14 не придатні для проживання.

У Дніпровському районі, за даними КМДА, житлових будинків в аварійному або непридатному для проживання станах немає; така сама ситуація в Дарницькому районі. У Деснянському районі 778 багатоквартирних житлових будинків, всі придатні для проживання. У той самий час розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради від 26 липня 2017 року через незадовільний стан (будинок уражений токсичними грибковими організмами) передбачено відселення мешканців будинку на вулиці Мілютенка, 23 у новий будинок на перетині вулиць Мілютенка та Шолом-Алейхема.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram