ГоловнаСуспільствоЖиття

У Рівному 12-річна дівчинка народила дитину

У перинатальний центр її привезла "швидка" зі звалища.

У Рівному 12-річна дівчинка народила дитину
Фото: Макс Левин

У місті Рівне 12-річна дівчинка без постійного місця проживання народила доношеного хлопчика.

Про це повідомило місцеве видання "UA:Рівне".

"Дівчинка без постійного місця проживання. У травні їй виповнилося 12 років. Її привезла за викликом швидка допомога з нашого звалища ... Привезли її о 02:00. Народила о 07:10 у природній спосіб, без ускладнень. Дитина доношена, хлопчик вагою 3160 кг", - розповіла головний лікар Обласного перинатального центру Вікторія Єнікеєва.

За її словами, "швидку" для породіллі викликали охоронці звалища.

"З нею приїхала мама. Вони - мешканці Закарпатської області, які проживають у районі звалища. У неї тільки свідоцтво про народження, і мама має при собі посвідчення, вона - мешканка Закарпатської області. Ми викликали поліцію, яка працювала з черговими лікарями", - уточнила Єнікеєва.

Вона також зазначила, що дівчинка практично не говорила ні українською, ні російською мовою. "Чергові лікарі мені сказали, що вона мало що розуміла, що з нею відбувалося. В той час, як я її бачила, мами поруч з нею не було, ми попросили, щоб вона приїхала", - додала головний лікар.

У пресслужбі поліції області розповіли, що за цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 155 Кримінального кодексу (статеві зносини з особою, яка не досягла 16 років). Правоохоронці з'ясовують усі обставини події.

Нагадаємо, цього літа в місті Біла Церква Київської області у "Вікно життя" для покинутих дітей уперше поклали новонародженого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram