ГоловнаСуспільствоПодії

Адміністратора згорілого "Токіо Стар" суд відправив у СІЗО без права застави

У Ірини Паровик - двоє маленьких дітей.

Адміністратора згорілого "Токіо Стар" суд відправив у СІЗО без права застави
Фото: od.npu.gov.ua

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід для фігурантки справи про пожежу в Одеському готелі "Токіо Стар".

Адміністратора згорілого готелю Ірину Паровик суд відправив під варту без можливості внесення застави, повідомляє Думская.

Адміністратора "Токіо Стар" підозрюють у порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель дев'яти осіб (частина 2 ст. 270 КК). Таку саму підозру пред'явлено власнику готелю Вадиму Чорному - він вже перебуває в СІЗО.

Адвокат Ірини Паровик ігор Єлуашвілі вважає сьогоднішнє рішення суду необґрунтованим і має намір оскаржити його в апеляції.

За словами юриста, весь місяць, що минув після пожежі, його підзахисна перебувала на місці, приходила на допити, після оголошення підозри не виїхала.

Крім того, до посадових обов'язків старшого адміністратора не входить забезпечення пожежної безпеки. Ірина контролювала чистоту і порядок в готелі, технікою, сигналізацією не займалася.

Достовірно відомо, хто є інженером з техніки безпеки, але у слідства до нього запитань чомусь немає, говорить адвокат.

У Ірини Паровик дві маленькі дочки. Одній п'ять років, інший - рік і дев'ять місяців. Чоловік працює, і щоб доглядати за дітьми, довелося викликати з Балти 70-річну бабусю.

Нагадаємо, пожежа в готелі "Токіо Стар" сталася в ніч на 17 серпня. Загинули дев'ять людей, ще десять людей постраждали. Основна версія пожежі - коротке замикання в електрощитовій.

Крім Вадима Чорного, у справі про пожежу затримано ще три людини.

На початку вересня прокуратура повідомила про підозру другому власнику готелю "Токіо Стар". Підозрюваний переховується від органу досудового розслідування, тому було підготовлено клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, а також про дозвіл на його затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram