ГоловнаСуспільствоЖиття

Собака з буксира "Яни Капу" повернеться до екіпажу

Зараз Джессі перебуває в Херсонській області в сім'ї українського моряка Сергія Чуліби.

Собака з буксира "Яни Капу" повернеться до екіпажу
​Россия вернула Украине собаку с буксира "Яны Капу"
Фото: facebook.com/nikolay.polozov

Собака Джессі з українського військового буксира "Яни Капу", захопленого ФСБ Росії біля берегів Криму 25 листопада 2018 року, повернеться до моряків щойно екіпаж отримає судно.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Звичайно, заберуть. Їм наразі нікуди забирати, немає корабля", - розповів батько українського військового моряка Сергія Чуліби Роман Чуліба.

За його словами, Джессі почуває себе добре і подружилася з котами.

"Поки ми з роботи прийдемо, може "скосити", вирвати квіти, які ми з дому виносимо на вулицю, і так далі. Збиток робить, звичайно. Як тільки повертаюся додому, то мені руки-ноги облизує, цілує. Вона - найбільша, командує у дворі", - розповів батько моряка.

Про те, що Росія повернула в Україну собаку, який жив на буксирі "Яни Капу", захопленому у Керченській протоці, наприкінці липня повідомив адвокат українських моряків Микола Полозов.

Джессі віддали родині українського моряка Сергія Чуліби. Зараз вона перебуває в Херсонській області.

Нагадаємо, екіпажі трьох українських кораблів, катерів "Нікополь" і "Бердянськ", а також буксира "Яни Капу" були захоплені в полон російськими прикордонниками в листопаді 2018 року. Українців заарештували за звинуваченням у незаконному перетині кордону і вивезли до Москви.

Звільнити їх вдалося тільки 7 вересня 2019 року в рамках обміну з Росією за формулою "35 на 35", водночас кримінальні справи щодо них у Росії закриті не були.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram