ГоловнаСуспільствоЖиття

Українець, якого звинувачують у США за кібератаки, визнав у суді свою вину

34-річному Федору Гладиру загрожує до 25 років ув'язнення.

Українець, якого звинувачують у США за кібератаки, визнав у суді свою вину
Фото: autocentre.ua

34-річний громадянин України Федір Гладир у федеральному суді в американському Сіетлі визнав себе винним за звинуваченням у скоєнні кібератак і шахрайстві в обмін на зняття інших звинувачень. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на адвоката українця.

За словами адвоката, Гладиру загрожує 25 років ув'язнення. Але в разі, якби він відмовився від угоди, сумарна сума висновків з різними звинуваченнями проти нього "могла б обчислюватися багатьма десятиліттями і століттями".

Гладир і ще двоє громадян України проходять у справі про хакерську групу FIN7. За даними влади США, ця група викрала дані близько 15 млн кредитних і дебетових карток компаній Chipotle і Arby. ФБР стверджує, що викрадені картки часто продавалися на підпільних ринках.

Федір Гладир був екстрадований з Німеччини в 2018 році і став перед судом восени того ж року. Другий обвинувачений, екстрадований з Іспанії громадянин України Андрій Колпаков  постав перед федеральним судом в американському Сіетлі 3 червня. Третя людина, Дмитро Федоров, у Польщі очікує екстрадиції в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram