ГоловнаСуспільствоЖиття

На Оболоні поліція вилучила 2-річну дівчинку із заваленої сміттям квартири

Про те, що роздягнена дитина сама ходить по під'їзду, повідомили сусіди.

У Києві працівники ювенальної превенції вилучили з неблагополучної сім'ї 2-річну дівчинку. Про жахливі умови, в яких живе дитина, повідомили правоохоронцям сусіди, повідомляє столичне управління поліції.

У квартирі на вул. Прирічній правоохоронці виявили фактичне звалище сміття. Крім дитини та її матері, в приміщенні проживають ще троє дорослих, а також собака і шість котів.

"Коли ми зайшли в будинок, були вражені антисанітарним станом і смородом. У кімнатах і на кухні був безлад, купи непотрібних речей, мотлох, їжа в холодильнику була зіпсована. Крім того, в квартирі був виснажений пес і шість кішок", - розповіла інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Оболонського управління поліції Людмила Зайцева.

Враховуючи те, що побутові умови сім'ї загрожували здоров'ю та життю дівчинки, ювенали скерували її до Київського міського будинку дитини, а на матір склали адміністративний протокол.

Повідомляється, що матері дали час для прибирання квартири. Якщо відповідні служби переконаються, що для виховання дитини створені нормальні умови, дівчинку повернуть в сім'ю.

Нагадаємо, в Харківській області тривають суди над соціальними працівниками, які знали про знущання над малолітньою дитиною, але не проводили перевірок. Постраждалий хлопчик загинув від виснаження, голоду та побоїв, завданих батьками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram