ГоловнаСуспільствоЖиття

Президент Європарламенту запросив Сенцова в Брюссель

Він хоче особисто вручити Сенцову премію Сахарова.

Президент Європарламенту запросив Сенцова в Брюссель
Давид-Мария Сассоли
Фото: politico.eu

Президент Європарламенту Девід Сассолі запросив звільненого з полону РФ режисера Олега Сенцова відвідати Брюссель, щоб Сассолі особисто зміг вручити йому премію "За свободу думки" ім. Сахарова. Про це він повідомив на пресконференції в Брюсселі, передає "Укрінформ".

«Я переконаний, що ви знаєте - коли мова йде про верховенство права і права людини - це все розглядається не тільки в комітетах і в інших структурах Європарламенту, але також на пленарних засіданнях цим питанням приділяється велика увага», - сказав Сассолі у відповідь на питання, чи продовжить Європарламент вимагати від РФ звільнити решту політв'язнів і чи є цей обмін полоненими приводом «пробачити» РФ порушення міжнародного законодавства.

Президент Європарламенту також зазначив, що після лікування і реабілітації Сенцов запрошений до Страсбурга або в Брюссель, щоб особисто отримати нагороду - премію імені Сахарова.

«Олег Сенцов був нагороджений премією Сахарова минулого року, і він був запрошений прибути до Брюсселя, щоб отримати її. Ми будемо дуже щасливі його бачити, коли він вийде з поточних ускладнень. Сьогодні на конференції президентів я сказав, що і сам планую візит в Україну», - повідомив Сассолі.

Нагадаємо, на пресконференції Олега Сенцова і Олександра Кольченка 10 вересня Сенцов назвав питання його участі в політиці відкритим. "Питання політичного життя поки що відкрите. Я відчуваю відповідальність перед народом, тому буду робити все, що в моїх силах", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram