ГоловнаСуспільствоЖиття

Ексдиректору Львівського бронетанкового заводу повідомили про підозру

У деклараціях за 2016-2018 роки він не вказав інформації про статки на суму близько 4,6 млн гривень.

Ексдиректору Львівського бронетанкового заводу повідомили про підозру
Роман Тымкив

Колишньому керівнику Львівського бронетанкового заводу Романові Тимківу повідомили про підозру в недекларування доходів.

Про це повідомляють на сайті Національного антикорупційного бюро.

"12 вересня 2019 детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП повідомили колишньому директору ДП «ЛБТЗ» про підозру декларування недостовірних відомостей (ст. 366-1 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що Тимків у деклараціях за 2016-2018 роки не вказав інформації про статки на суму близько 4,6 млн гривень. Серед незадекларованого майна - квартира у Відні (Австрія) і відомості про компанії, зареєстрованої в Белізі, кінцевим бенефіціарним власником якої він є.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ почали в серпні 2017 року.

Нагадаємо, Тимківа призначили у вересні 2015 року після того, як його попередника звільнили за зрив планів виробництва військової техніки для АТО.

У липні 2017 року НАБУ затримало Тимківа і його заступника Олега Ткаченка за підозрою в розкраданні 28 млн гривень (ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу). За версією слідства, ЛБТЗ закупив старі двигуни для танка Т-72 за ціною нових. 18 липня Тимків вийшов на волю під заставу 2 млн грн і повернувся до виконання обов'язків. 20 липня його знову відсторонили від посади.

У березні 2018 року НАБУ завершило досудове розслідування щодо посадових осіб Збройних Сил України та держпідприємства "Львівський бронетанковий завод". Повідомляли, що у справі проходять директор ЛБТЗ, його заступник з комерційних питань, начальник Центрального бронетанкового управління ЗСУ, генерал-майор; начальник відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ, полковник; засновник ТОВ "Булет Лайн".

У травні 2018 року Тимківа знову відсторонили від посади на час розслідування розтрати коштів на суму понад 28 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram