ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА дозволила фірмі Микитася будувати 51-метровий ТЦ у центрі Києва

Ділянка розташована в історичному районі, де дозволено будівництво споруд не вище ніж 27 м.

КМДА дозволила фірмі Микитася будувати 51-метровий ТЦ у центрі Києва
Фото: maps.yandex.ua

Київська адміністрація видала фірмі з орбіти екснардепа Максима Микитася вихідні дані на будівництво 51-метрового торгового комплексу в Печерському районі столиці.

Про це повідомляють "Наші гроші".

"Департамент містобудування КМДА 20 серпня видав ТОВ «Філософія девелопменту» містобудівні умови і обмеження для реконструкції корпусу заводу «Арсенал» під адміністративну будівлю з паркінгом. Про це свідчать дані офіційного сайту Департаменту", - йдеться в повідомленні.

Офісно-торговий комплекс планують побудувати на ділянці площею 1,36 га по вулиці Московській, 8 (перехрестя вулиці Московської та Кловського узвозу). Граничну висоту об'єкта дозволили на рівні 50,7 м, незважаючи на те, що ділянка розташована в центральному історичному районі Києва, де дозволено будівництво не вище ніж 27 м.

Корпус заводу з ділянкою "Укргазбанк" продав через СЕТАМ на початку квітня. Вартість угоди склала 563,71 млн гривень.

У квітні право власності на майно зареєстрували на компанію "Філософія девелопменту", пов'язану з корпорацією "Укрбуд" екснардепа Микитася.

Нагадаємо, на початку вересня в "будинку-монстрі" на Подолі відновили будівельні роботи, незважаючи на те, що судовий спір щодо нього ще не завершився. У травні цього року Шостий апеляційний суд скасував рішення Державної архітектурно-будівельної інспекції про анулювання дозволу на будівництво цього будинку. Раніше компанія "Пателі Лізинг" звернулася до суду з вимогою скасувати рішення ДАБІ та зобов'язати ДАБІ внести дані про це рішення в єдиний реєстр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram