ГоловнаСуспільствоЖиття

Близько 43% вимушених переселенців з Донбасу вже влаштували життя на новому місці і не планують повертатися

Тільки 18% розглядають повернення на Донбас за умови гарантій безпеки.

Близько 43% вимушених переселенців з Донбасу вже влаштували життя на новому місці і не планують повертатися
Фото: telegra.ph/FreeSHІDua

Число вимушених переселенців із Криму і Донбасу, які готові залишитися жити в нових громадах, виросло за рік на 10%. Про це сьогодні повідомила старша координаторка проєктів IFES в Україні Надія Пашкова на презентації опитування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з питань їх участі у виборах і політичних уподобань, пише "ОстроВ".

"Зараз 27% ВПО згодні залишитися жити в тій громаді, а 15% радше згодні. Тобто можна сказати, що 43% ВПО вже задоволені своїм життям, яке побудували в новій громаді, вони вже інтегрувалися. Цей показник змінився, збільшився на 10% за рік", - зазначила Пашкова.

Згідно з опитуванням, показник тих, хто хоче повернутися назад, зменшився на 5%. Тільки 18% переселенців готові повернутися, якщо ситуація покращиться і будуть умови для безпечного повернення. 6% опитаних розглядають можливість переїзду, але на підконтрольну Україні територію.

Національне опитування внутрішньо переміщених осіб спрямоване на вивчення їхнього рівня знань і ставлення до політичного і виборчого процесу та участі у виборах в Україні. Опитування проведене в лютому-березні 2019 року, було опитано 2063 переселенців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram