ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала сповіщувача "Народної міліції" ЛНР у Луганській області

Він зливав інформацію за допомогою телефону.

СБУ затримала сповіщувача "Народної міліції" ЛНР у Луганській області

Співробітники Служби безпеки затримали жителя Сєвєродонецька Луганської області за підозрою в передачі даних про ЗСУ представникам так званої "Народної міліції" терористичного угрупування "ЛНР". Про це повідомляють на сайті прокуратури Луганської області.

Досудове розслідування встановило, що з червня 2018 року підозрюваний самостійно, а також через своє оточення збирав інформацію про місця розташування і кількість військової техніки ЗСУ і правоохоронців, їх пересування, розміщення військово-інженерних споруд і т.д.

Ці дані він передавав шифровками в телефонному режимі своєму куратору з диверсійно-розвідувального підрозділу "Народної міліції" на окупованій території Луганської області.

Чоловіка затримали за підозрою в злочині, передбаченому ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (Організаційне або інше сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту.

Нагадаємо, наприкінці серпня цього року Шевченківський районний суд Києва засудив агента російської військової розвідки, який працював на одному з підприємств "Укроборонпрому", до 9 років позбавлення волі.

Зловмисник за грошову винагороду збирав для російської спецслужби інформацію про різні аспекти функціонування підприємств українського ОПК і соціально-політичну ситуацію в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram