ГоловнаСуспільствоОсвіта

Офіс освітнього омбудсмена назвав терміни початку повноцінної роботи

Зараз офіс зайнятий розробкою внутрішніх процедур.

Фото: пресслужба Міністерства освіти та науки України

Омбудсмен за освітою Сергій Горбачов і його офіс почнуть повноцінну роботу на початку листопада. Зустрічі з міністеркою освіти Анною Новосад омбудсмен проводитиме щомісяця. Про це сьогодні повідомила пресслужба Міносвіти.

"Було б добре, якби ви раз на два тижні надсилали нам агрегований масив типових питань, які вам надходять. Ми б тоді змогли знайти новий підхід до вирішення цих проблем, давати роз'яснення", - зазначила голова Міносвіти.

Фото: пресслужба Міністерства освіти та науки України

Омбудсмен наголосив, що його офіс планує щомісяця робити аналітику за зверненнями громадян. До листопада співробітники офісу повинні розробити багато внутрішніх процедур і алгоритмів роботи зі зверненнями громадян.

"Ми зараз рухаємося за запланованим графіком, щоб виконувати всі терміни. Зокрема, затверджуємо штатний розклад. У нас буде п'ять осіб в юридичному відділі, буде сектор роботи зі зверненнями, сектор нормативно-правової роботи. Ми вже почали роботу над пропозиціями до проєкту закону "Про загальну середню освіту", - розповів Горбачов.

Фото: пресслужба Міністерства освіти та науки України

Омбудсмен також розповів про спільний проєкт з Нацполіцією, яка пропонує розробити меморандум про співпрацю між омбудсменом і поліцією або ювенальною превенцією.

Нагадаємо, в серпні Кабінет Міністрів України призначив директора київської спеціалізованої школи №148 Сергія Горбачова на посаду омбудсмена за освітою. Згідно з рішенням уряду, Горбачову потрібно знайти і відібрати собі в офіс омбудсмена 15 співробітників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram