ГоловнаСуспільствоЖиття

Підполковника, відповідального за забезпечення прикордонників продуктами, затримали на хабарі у 71 тис. грн

Військовий отримав гроші від постачальника продуктів.

Підполковника, відповідального за забезпечення прикордонників продуктами, затримали на хабарі у 71 тис. грн
Фото: https://dbr.gov.ua

Підполковника Лисичанського прикордонного загону Держприкордонслужби затримали на хабарі у 71 тис. гривень. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

"За попередньою інформацією, начальник відділу тилового забезпечення вимагав та отримав неправомірну вигоду від постачальника продуктів харчування в розмірі 71 тис. грн. Сума неправомірної вигоди становила 10% від вартості договору закупівлі харчових продуктів для військовослужбовців-прикордонників", - йдеться в повідомленні.

Прикордонника затримали.

Вирішується питання про оголошення йому повідомлення про підозру, обрання підполковнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсторонення його від займаної посади.

Кримінальне розслідування ведеться за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

У разі доведення провини підполковнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, начальника Полтавської митниці затримали за підозрою в отриманні $4 тис. хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram