ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаївській області грабіжник поранив ножем поліцейського, намагаючись вистрибнути із заручницею з вікна

Потерпілого доставили в лікарню, зловмисника затримали.

У Миколаївській області грабіжник поранив ножем поліцейського, намагаючись вистрибнути із заручницею з вікна
Фото: npu.gov.ua

В Южноукраїнську Миколаївської області раніше судимий чоловік пограбував квартиру, взяв у заручниці жінку і намагався вистрибнути з нею з вікна на сьомому поверсі. Поліцейський під час спроби зупинити злочинця отримав ножове поранення руки. Про це в суботу повідомили в Нацполіції області.

Інцидент стався ввечері 6 вересня.

"У відділення поліції надійшло повідомлення від 33-річної місцевої жительки про те, що за її відсутність невідомий проник до її квартири, розташованої на вул. Дружби Народів, звідки викрав золоті прикраси, гроші та мобільний телефон", - розповіли в поліції.

Під час подворового обходу сусідніх багатоповерхових будинків поліцейські почули в одній з квартир жіночий крик про допомогу. Увійшовши в приміщення, правоохоронці побачили чоловіка, який тримав ніж біля шиї жінки, штовхав її до балкону і мав намір вистрибнути разом з нею.

"Старший сержант поліції Костянтин Безух кинувся до зловмисника, який разом з жертвою перебував на балконі сьомого поверху. Поліцейський встиг вирвати жінку з рук нападника і врятував його самого від падіння. Після чого зловмисник дістав ніж і поранив поліцейського в праву руку", - йдеться в повідомленні.

Зловмисником виявився раніше судимий за майнові злочини 36-річний місцевий житель. Нещодавно він вийшов з в'язниці.

Чоловік дійсно пограбував сусідню квартиру. Перебуваючи у себе вдома, він побачив, що поліцейські здійснюють поквартирний обхід. Не бажаючи бути викритим у квартирній крадіжці, злочинець пригрозив своїй 29-річній квартирантці ножем, щоб вона сиділа тихо. Але почувши, як поліцейські стукають у двері їхньої квартири, жінка покликала на допомогу.

У будинку зловмисника були виявлені викрадені золоті сережки, каблучка, гроші і мобільний телефон.

Пораненого поліцейського доставили в лікарню. Зловмисника затримали.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 (крадіжка) КК України та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

Санкції статей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Нагадаємо, 5 вересня під час затримання втікачів з колонії у Львівській області поранення отримав поліцейський. Стан сержанта поліції лікарі оцінювали як стабільно важкий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram