ГоловнаСуспільствоЖиття

"Пласт" просить Раду прийняти законопроєкт з поправками Зеленського

В організації погодилися з доробками, запропонованими президентом.

"Пласт" просить Раду прийняти законопроєкт з поправками Зеленського
Фото: Макс Левин

Громадська скаутська організація "Пласт" підтримала поправки президента Володимира Зеленського і закликала Раду прийняти законопроєкт про їх державне визнання. Відповідну заяву опубліковано на сторінці організації у фейсбуці.

"Ми вдячні ініціаторам закону за пропозицію закріпити державне фінансування для діяльності нашої організації. Це дало б нам можливість збільшити число осередків, залучити ще більше дорослих волонтерів до роботи з дітьми, провести більше заходів як в Україні, так і в країнах проживання української діаспори, а отже, наблизитися до реалізації нашої мети - зробити пластовий рух доступним для кожної української дитини. І в умовах дискусії, ситуації, ми закликаємо парламент прийняти поправки до закону, виключивши з нього норми про пряме державне фінансування", - сказано в заяві.

В організації наголосили, що готові брати участь у розробці нових ефективних моделей фінансування інституційного розвитку громадських організацій.

Також у "Пласті" попросили політсили не використовувати назву організації в політичних інтересах.

Нагадаємо, 3 вересня президент Зеленський ветував законопроєкт про державну підтримку Національної скаутської організації України "Пласт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram