ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирі правоохоронці "накрили" канал збуту наркотиків у місця позбавлення волі

Чоловік готував і закидав різні наркотики: від канабісу до метадону.

5 вересня правоохоронці Житомира викрили канал постачання наркотиків у місця позбавлення волі і затримали його організатора. Про це повідомляє пресцентр Національної поліції.

Діяльність 36-річного жителя Житомира правоохоронці документували кілька місяців. За цей час було зафіксовано непоодинокі факти закидання пакетів з наркотиками на територію місць позбавлення волі. Чоловіка затримали на одній з вулиць Житомира разом з підготовленою "передачею".

Фото: npu.gov.ua

Зазначають, що оплата за такі "передачі" здійснювалася на банківську карту дилера. При цьому спочатку надходили гроші, а потім він готував і закидав різні наркотики: від канабісу до метадону.

За інформацією поліцейських, на місце закидання наркотиків чоловіка підвозив батько. Однак правоохоронці ще встановлюють роль старшого чоловіка в цій схемі.

Фото: npu.gov.ua

Досудове розслідування проводиться за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Чоловікові може загрожувати позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено можливі докази протиправної діяльності. Наркотичні засоби передано на дослідження в Житомирський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС.

Нагадаємо, в Хмельницькій області співробітники поліції затримали групу «закладників», а також вилучили наркотиків на майже два мільйони гривень.

Поліцейські зафіксували 6 фактів збуту ділками наркопродукції, а під час обшуків вилучили понад 7 кг марихуани, 119 рослин конопель, 1,5 кг прекурсорів, 200 грамів готового амфетаміну, екстазі, солей і інших наркотичних таблеток. Крім того, вилучено зброю і патрони, а також обладнання для виготовлення наркотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram