ГоловнаСуспільствоЖиття

Встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження ЧАЕС

За 8 місяців 2019 зону відвідали майже 75 тис. туристів.

Встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження ЧАЕС
Фото: Макс Требухов

У 2019 встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження ЧАЕС. За даними Державного агентства з управління зоною, протягом восьми місяців зону відчуження відвідали майже 75 тисяч туристів.

"Цього року вже встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження - 74 671 турист за вісім місяців. Тільки за серпень 2019 зону відвідали 14 416 осіб. Від початку року цей показник збільшився вп'ятеро: ще в січні-лютому зону відвідували менш ніж 3 тисячі осіб на місяць, а починаючи з березня кількість туристів почала зростати", - йдеться в повідомленні агентства у фейсбуці.

Зараз у зоні відчуження затверджено 21 маршрут для відвідувачів - 13 наземних, п'ять водних і три повітряні маршрути. Старт повноцінної роботи водних і повітряних маршрутів стане можливим після завершення облаштування контрольно-пропускних пунктів, зазначають в агентстві.

Нагадаємо, на початку 2019 з'явилися перші кадри серіалу "Чорнобиль" від американської компанії HBO. Прем'єра серіалу "Чорнобиль" відбулася 6 травня і спровокувала широкий резонанс серед глядачів і критиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram