ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада проведе позапланову перевірку телеканалу ZIK

У серпні Нацрада зафіксувала відсутність мовлення згідно з параметрами, вказаними в ліцензії.

Нацрада проведе позапланову перевірку телеканалу ZIK
Фото: zik.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалу ZIK позапланову виїзну перевірку.

Про це повідомляють на сайті Нацради.

Зазначають, що Нацрада задовольнила заяви ТОВ "ТРК "Міст ТБ" (логотип "ZIK", Львів) і ТОВ "ТРК "Нові комунікації" (логотип "Z ZIK") про зміну бенефіціарного власника і призначила ZIK перевірку.

Так, у супутникових ліцензіях ТРК "Міст ТБ" і ТРК "Нові комунікації", а також у ліцензії на багатоканальне загальнонаціональне телебачення телемережі МХ-3 "Нових комунікацій" кінцевим бенефіціарним власником вказано Тараса Козака.

Крім того, наголошено, що за результатами моніторингу супутникового мовлення ТРК "Міст ТБ" від 27 серпня 2019 року Нацрада зафіксувала відсутність мовлення згідно з параметрами, вказаними в ліцензії, що є порушенням вимог Закону "Про телебачення і радіомовлення".

"Національна рада, керуючись ч. 1 ст. 70 цього закону ("Про телебачення і радіомовлення", - ред.), ст. 13 Закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", абз. 3 п. 3 р. III Інструкції про порядок здійснення моніторингу телерадіопрограм, проведення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, призначила позапланову виїзну перевірку діяльності цього мовника", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в червні телеканал ZIK перейшов під контроль соратника Віктора Медведчука Козака. (Козак довгий час працював у податкових органах. У 2005-2010 роках був заступником голови Державної митної служби. Потім пішов у політику і у 2014-му обрався до парламенту від "Опозиційного блоку"). Після цього з телеканалу почали йти журналісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram