ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала угруповання, яке обкрадало елітні квартири

Підозрювані проходять за 6 фактами нападів.

В Одесі та Миколаєві правоохоронці затримали угруповання, яке здійснювало крадіжки з елітних квартир і нападало на громадян. Про це повідомляють у пресцентрі Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua

Щоб заволодіти чужим майном, зловмисники проникали в квартири під ранок, коли господарі ще спали.

Переконавшись, що в будинках тихо і всі сплять, злодії знаходили цінні речі, забирали їх з собою і тікали. Сума викраденого становила від 20 тис. до 200 тис. доларів.

Фото: npu.gov.ua

Якщо ж господарі несподівано прокидалися, зловмисники чинили на них фізичний і психологічний тиск, іноді із застосуванням зброї.

Фото: npu.gov.ua

Підозрювані проходять за шістьма фактами нападів. Затримано трьох осіб. Зараз вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Відзначають, що всі затримані - громадяни Грузії: 1991 року народження, 1990 року народження і ще один 1987 року народження, який має посвідку на проживання в Україні в Миколаєві. Статус інших двох встановлюють.

Фото: npu.gov.ua

Як речові докази в чоловіків вилучили два автомобілі, гроші, банківські картки, цінні викрадені речі, зокрема коштовні ювелірні прикраси, а також інструменти (відмички, ключі) знаряддя для злому й одяг, яким вони користувалися під час незаконного проникнення в квартири.

Фото: npu.gov.ua

Іноземцям інкримінують ст. 257 (бандитизм), ч. 5 ст. 185 (крадіжка) і ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в серпні цього року Нацполіція повідомляла про затримання ще трьох громадян Грузії, яких підозрюють в пограбуванні заможної дачі під Борисполем. У масках вони увірвалися в один із будинків садового кооперативу в селі Артемівка. Там вони напали на господаря і його дружину, зв'язали їх і винесли з дому цінні речі, велику суму грошей, а також викрали автомобіль "Лексус".

Пізніше виявилося, що затримані були високопоставленими співробітниками міністерства внутрішніх справ Грузії. Один із них до 2013 року був начальником загону спеціального призначення МВС і залишив Грузію після зміни влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram