ГоловнаСуспільствоВійна

Україна виступила за повернення Росії в СЦКК на Донбасі, - Оліфер

"Двосторонній російсько-український механізм контролю за дотриманням режиму припинення вогню доцільно відновити".

Україна виступила за повернення Росії в СЦКК на Донбасі, - Оліфер
Зал переговоров ТКГ в Минске
Фото: Facebook/Ирина Геращенко

Українська сторона Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі підтримала повернення Росії до Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі. Про це повідомила Дарка Оліфер, прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми.

"У рамках засідання ТКГ українська сторона порушила питання про повернення російської сторони в Спільний центр із контролю та координації сторін. Цей двосторонній російсько-український механізм контролю за дотриманням режиму припинення вогню доцільно відновити", - написала Оліфер.

Українська сторона ТКГ порушила це питання у зв'язку зі збільшенням кількості порушень режиму припинення вогню.

Крім того, будівельники почали ремонт мосту в Станиці Луганській.

"Щоб роботи були завершені до кінця осені, українські мостобудівники готові працювати над його відновленням цілодобово і без вихідних. Наголошуємо: весь процес ремонту мостового переходу повинен бути повністю деполітизований", - йдеться в повідомленні.

Оліфер також повідомила, що в гуманітарній підгрупі триває робота зі звільнення утримуваних осіб.

Соціально-економічна підгрупа домовилася про відновлення мобільного зв'язку.

Також учасники підгрупи обговорили повернення державної та приватної української власності на окупованій території: на наступному засіданні вони розглянуть повернення хлібозаводу українському власникові.

Нагадаємо, демонтаж фортифікацій біля мосту в Станиці Луганській співробітники ДержНС почали в суботу, 24 серпня. Повідомлялося, якщо окупанти не почнуть синхронні дії, демонтаж доведеться припинити. 25 серпня Україна була вимушена зупинити всі роботи до початку синхронного демонтажу укріплень на ділянці розведення номер 1. З 27 серпня окупанти продовжують імітувати роботи з їх демонтажу.

Раніше, 20 серпня, українська сторона вже розпочинала демонтаж фортифікаційних споруд, розташованих на ділянці розведення в районі Станиці Луганської, але через відсутність синхронних дій з боку бойовиків ОРЛО, Київ також був змушений припинити роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram