ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА планує вивести з обігу паперові квитки в наземному транспорті

Квитки перестануть продавати вже з 1 листопада.

КМДА планує вивести з обігу паперові квитки в наземному транспорті
Фото: пресс-служба КГГА

У Києві з 1 листопада планують припинити продаж паперових квитків у наземному транспорті, в метрополітені - жетонів і зелених безконтактних карток. Про це сьогодні на брифінгу заявив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, пише УНІАН.

"З 1 листопада в наземному громадському транспорті ми відмовляємося повністю від паперових квитків. Тільки електронний квиток або картка киянина для пільговиків. У підземному транспорті всі станції метрополітену будуть приймати електронну карту, і всі станції будуть подавати тільки електронні картки. З 1 листопада в підземному транспорті ще будуть користуватися зеленими картками і жетонами, але вони будуть поступово виводитися. Тобто з 1 листопада ми плануємо дати можливість пасажирам повністю скористатися е-квитком", - сказав Назаров.

За його даними, на обладнання наземного транспорту для впровадження електронного квитка витрачено близько 360 млн грн, в Київському метрополітені на переобладнання було витрачено близько 5 млн, а на закупівлю програмно-технічних комплексів (терміналів) витратили 60 млн грн.

Назаров повідомив, що зараз тривають переговори з приватними перевізниками, які працюють на маршрутах столиці, про їх залучення до проєкту електронного квитка.

"Зараз два приватні перевізники приєдналися. Ми тестуємо шість маршрутів", - повідомив Назаров і зазначив, що після тестування перевізники будуть приймати рішення, як переходити їм на електронний квиток.

Також Назаров повідомив, що кондукторів у наземному транспорті з 1 листопада не буде, оскільки не буде паперових квитків. За його словами, кондукторів перепрофілюють на контролерів, які перевірятимуть оплату проїзду за допомогою спеціальних пристроїв. Крім того, він додав, що з 1 листопада передбачається, що кияни зможуть платити за проїзд у наземному транспорті за допомогою звичайної банківської картки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram