ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники зафіксували тенденцію зменшення пасажиропотоку з України в Крим

Незважаючи на це, окупаційні ЗМІ поширюють фейки про масовий наплив українських громадян у Крим.

Прикордонники зафіксували тенденцію зменшення пасажиропотоку з України в Крим
Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники зафіксували зменшення пасажиропотоку в серпні з України в анексований Крим. Про це йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

В обох напрямках прикордонники оформили 362 тис. громадян і 53 тис. транспортних засобів. При цьому в напрямку окупованого Криму їхало 172 тис., а на материкову частину України їхало 190 тис.

Зазначають, що порівняно із серпнем минулого року прикордонники зафіксували зменшення пасажиропотоку більш ніж на 16 тис. за кількістю оформлених громадян і на більш ніж 4600 за кількістю оформленого транспорту.

«Тенденція зменшення пасажиропотоку в КПВВ простежується протягом усього року», - сказано в повідомленні.

За вісім місяців цього року Державна прикордонна служба оформила в обох напрямках 1,722 млн осіб, що на 23 тис. менше, ніж за аналогічний період минулого року. Також на 8100 зменшилася і кількість оформленого транспорту.

У відомстві також повідомили, що окупаційні ЗМІ заявляли про масовий наплив туристів з материкової частини України, що є фейковою інформацією. У Держприкордонслужбі відзначають, що більшість українців перетинає кордон анексованого Криму з метою відвідування родичів, вирішення своїх побутових питань, а також для оформлення документів на підконтрольних територіях України, після чого повертається в зворотному напрямку.

Нагадаємо, 3 вересня СБУ повідомляла, що російські силовики безпідставно затримують українців на адмінкордоні Криму. Громадян погрозами і шантажем намагаються залучити до співпраці для виконання розвідувальних завдань на шкоду державній безпеці України. Наприклад, силовики затримали жителя Львівської області.

Із застосуванням психологічного і фізичного тиску протягом чотирьох годин вони вимагали від чоловіка інформацію про зв'язки в середовищі представників правоохоронних органів, військовослужбовців ЗСУ, місць дислокації їх підрозділів і т.д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram