ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Шістьох студентів Дрогобицького педуніверситету госпіталізовано з вірусним гепатитом А

Усі вони раніше були на практиці в Одесі.

Шістьох студентів Дрогобицького педуніверситету госпіталізовано з вірусним гепатитом А
Архивное фото
Фото: www.rusnovosti.ru

У Львівській області шестеро студентів Дрогобицького педагогічного університету були госпіталізовані з вірусним гепатитом А.

Про це повідомляється на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"4 вересня до ДСНС надійшла інформація, що в лікувальні установи з попереднім діагнозом вірусний гепатит А госпіталізовано шестеро студентів Дрогобицького педагогічного університету, які перебували на практиці в м.Одесі", - йдеться в повідомленні.

Проводиться комплекс лікувально-діагностичних заходів.

Про інші подробиці не повідомляється.  

Нагадаємо, гепатит А - хвороба печінки, що спричиняється вірусом, який поширюється, передусім, під час споживання неінфікованою (або невакцинованою) людиною харчових продуктів чи води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов'язана із браком безпечної води або їжі, неналежною санітарією і поганою особистою гігієною.

На відміну від гепатиту В і С інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним вислідом, але може спричиняти симптоми, що ослабляють здоров'я, і блискавичний гепатит (гостру печінкову недостатність), який часто є смертельним.

У лютому минулого року в селі Харківської області 41 людина заразилася гепатитом А через воду з криниць.

Раніше, у січні 2018 року, спалах гепатиту А стався в Миколаєві. Тоді з таким діагнозом госпіталізували 30 осіб. Через масове захворювання гепатитом А поліція порушила кримінальну справу.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram