ГоловнаСуспільствоВійна

Українська сторона завершила демонтаж фортифікаційних споруд біля КПВВ у Станиці Луганській

З боку "ЛНР" демонтаж не здійснено.

Українська сторона у вівторок закінчила демонтаж фортифікаційних споруд поблизу зруйнованого моста через Сіверський Донець в Станиці Луганській.

Фото: facebook.com/odalug

Про це йдеться в повідомленні Луганської облдержадміністрації в фейсбуці.

Чотири піротехнічних підрозділи ДержНС перевіряють і очищають від вибухонебезпечних предметів грунтову дорогу, яку планують використовувати як технологічну для під'їзду техніки до нижньої частини моста. Обстежена практично вся дорога, але приблизно за 200 метрів від зламу моста роботи були зупинені, тому що бойовики не надали гарантії безпеки через Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Фото: facebook.com/odalug

Також повідомляється, що о 9:30 біля зруйнованої відбулася зустріч між офіцером СЦКК і представниками СММ ОБСЄ.

Представником СЦКК в черговий раз було повідомлено СММ ОБСЄ, що українська сторона готова прибрати територію під мостом для проведення в подальшому відновлення зруйнованої частини об'єкта.

Фото: facebook.com/odalug

"Не отримавши від представників СММ ОБСЄ гарантій безпеки з боку т.зв. "ЛНР", українські фахівці роботу під мостом сьогодні не проводили", - повідомили в облдержадміністрації.

"Візуально з української сторони можна бачити, що з боку т.зв. "ЛНР" на відстані приблизно 10 метрів від зламу моста розташована будка типу "кунг", де нанесені букви "СЦКК". Ця будка буде створювати реальні перешкоди під час будівництва моста. І тому стверджувати, що т.зв. "ЛНР" демонтувала всі свої споруди на зламі моста, рано", - додали в адміністрації.

Фото: facebook.com/odalug

Нагадаємо, демонтаж фортифікацій біля мосту в Станиці Луганській співробітники ДержНС почали 24 серпня. Повідомлялося, якщо окупанти не почнуть синхронні дії, демонтаж доведеться припинити. 25 серпня Україна була змушена зупинити всі роботи до початку синхронного демонтажу укріплень на ділянці розведення номер 1. З 27 серпня окупанти продовжують імітувати роботи з демонтажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram