ГоловнаСуспільствоПодії

Фігурант "справи 2 травня" в Одесі обстріляв авто на трасі і пограбував "Нову пошту"

Зловмисника заарештовано без права застави.

Фігурант "справи 2 травня" в Одесі обстріляв авто на трасі і пограбував "Нову пошту"
Фото: скрин видео ГУ НП в Одесской области.

Поліція затримала чоловіка, який на трасі "Київ-Одеса" обстріляв Mitsubishi Pajero, а через кілька годин скоїв розбійний напад на поштову установу в селі Нерубайське Одеської області.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, інформує пресслужба обласної поліції.

"Побачивши на узбіччі автодороги Київ-Одеса припаркований позашляховик, зловмисник скоїв по ньому кілька пострілів з рушниці, заподіявши вогнепальні поранення водієві. Завершити злочинний умисел правопорушник не зміг, оскільки поранений чоловік поїхав. Того самого дня в селі Нерубайське зловмисник скоїв розбійний напад на відділення "Нової Пошти". Погрожуючи працівниці установи і вистріливши в стелю з рушниці, він забрав з каси понад 10 тис. гривень і з місця події втік", - йдеться в повідомленні.

У результаті слідчо-розшукових заходів зловмисника затримали. Ним виявився 39-річний громадянин сусідньої держави, який зараз проживає в Одесі. Встановлено, що на батьківщині чоловіка було засуджено за грабежі та крадіжки. Крім того, він має судимість за участь у масових заворушеннях 2 травня 2014 року в Одесі і зараз перебуває на випробувальному терміні.

Давати свідчення за фактами замаху на вбивство і розбою та пояснювати мотиви цих злочинів затриманий відмовився. Поліція розглядає кілька версій подій, зокрема і вбивство з метою заволодіння автотранспортом. Під час проведення слідчих дій чоловік був упізнаний обома потерпілими, а з місця його проживання вилучені речові докази, що підтверджують причетність до цих злочинів.

Зараз чоловікові повідомлено про підозру у ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави. Крім того, вирішується питання про пред'явлення зловмиснику підозри за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене за такі злочини, - до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Також чоловіка перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів на території регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram