ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція Києва затримала іноземця зі зброєю та вибухівкою

Чоловік намагався втекти, його наздогнали в Броварах.

Поліція Києва затримала іноземця з вогнепальною зброєю і вибуховим пристроєм. Про це повідомило регіональне управління поліції.

Патрульні поліцейські зупинили для перевірки автомобіль. Під час перевірки документів один з пасажирів авто відчинив двері й побіг. Патрульні кинулися за ним, а водій у цей час зник на автомобілі з місця події.

У Києві ввели план "Перехоплення", автомобіль через деякий час зупинили в Броварах. Під час огляду авто і водія жодних заборонених предметів не виявили, а в пасажира авто в рюкзаку під час поверхового огляду патрульні виявили зброю та вибухівку. 

"У фігуранта вилучили предмети, зовні схожі на пістолет з 18 набоями до нього, два саморобні вибухові пристрої із запалами, заховані в шкарпетках, балаклаву та мобільний телефон. Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Відомо, що це 24-річний громадянин іншої держави", - розповів заступник начальника Деснянського управління поліції Станіслав Серебряков. 

Відомості про цю подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Поліцейські встановлюють походження заборонених предметів, мету, з якою їх зберігав фігурант, та інших осіб, причетних до вчинення правопорушення.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram