ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція розшукує нападника на головного редактора вінницького видання "Вежа"

Напад стався через блогера Анатолія Шарія.

Поліція розшукує нападника на головного редактора вінницького видання "Вежа"
Андрей Качор
Фото: Андрей Качор\ФБ

Поліція розшукує 27-річного жителя Вінниці, який 31 серпня побив головного редактора вінницького видання «Вежа» Андрія Качора. Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

Качор повідомив, що 31 серпня близько 2:00 ночі, перебуваючи біля одного з розважальних закладів Вінниці, невідомий завдав йому удару в голову.

За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Остаточна правова кваліфікація події буде надана після проведення всіх необхідних слідчих дій.

Качор стверджує, що перед побиттям нападник питав про відеоблогера Анатолія Шарія.

«Він (нападник) підійшов до мене і почав питати, чому я називаю прихильників Шарія сепаратистами. Він заявив, що сам є прихильником Шарія і що йому це неприємно, почав шукати на телефоні мої статті. Далі він почав хапати мене за руки і завдав удару», - сказав Качор у коментарі «Громадському».

1 вересня Шарій опублікував в Youtube відео, на якому молодик на ім'я Артем з розмитим обличчям називає себе учасником сутички з Качором і викладає свою версію події.

За його словами, він запитав у Качора, чому той називає людей сепаратистами. Після цього Качур напідпитку нібито озвірів і схопив чоловіка за руку. Артем стверджує, що вирвався і дав журналісту стусана так, що той впав на бруківку.

Качор заявив, що, судячи з голосу, з імовірністю 99% на відео, опублікованому в Шарія, був той самий нападник. Розповідаючи свою версію конфлікту, журналіст зазначив, що на нього накинувся один хлопець, а двоє його друзів стояли біля входу в кафе і не брали участі.

Раніше Качор заявляв, що в ніч нападу невідомий вдарив його в обличчя. Качор отримав забій м'яких тканин, ознаки струсу мозку та гематоми. Журналіст пов'язав напад з погрозами, які він отримує від прихильників Шарія з липня 2019 року через новину про спалення агітації «Партії Шарія» у Вінниці. Шарій випустив кілька роликів про журналіста і його сім'ю.

У своєму фейсбуці  Качор заявив, що протягом цієї справи відкрилися цікаві деталі, пов'язані з поліцією і Шарієм.

Він зазначив, що поліція не знаходить зв'язку між нападником, якого, за словами журналіста, нібито знайшли, і Шарієм. При тому, що нападник сам давав інтерв'ю самому Шарію, в якому підтвердив, що конфлікт почався саме через блогера.

«Шарій повідомив точний час мого повторного звернення до поліції. Цікаво, звідки у блогера, який боїться в'їжджати на територію України і працює на РФ, внутрішня інформація з вінницького міського відділу поліції?» - написав журналіст.

Він також заявив, що кілька годин тому спілкувався зі слідчим у цій справі, проте той нічого не розповів потерпілому. «Чоловік відмовився відповідати на будь-які питання взагалі, навіть повідомити, чи дійсно вони з'ясували особу нападника, що вже казати про інші деталі», - зазначив Качур.

За його словами, скерування на проходження судмедекспертизи йому видали на четвертий день після події. Журналіст також хотів об'єднати справи за фактом погрози зі справою про побиття, проте поліція відмовилася об'єднувати їх в одне провадження.

Нагадаємо, 28 серпня в Харківській області в прямому ефірі напали на журналіста "112 Україна" Олега Решетняка. Журналіст розповідав про проблеми незаконної вирубки лісів на території області.

Охоронці підприємства закривали об'єктив камери, штовхали дівчину-оператора, розхитували автомобіль, на якому приїхала знімальна група. Коли журналіст телеканалу намагався зняти те, що відбувається на телефон, чоловіки наздогнали його, повалили на землю, вибили з рук телефон і завдали тілесних ушкоджень. Медики діагностували в журналіста забиття внутрішніх органів і синці.

У результаті двох підозрюваних у цій справі суд відправив під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram