ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернівецькій області викрили слідчого поліції в хабарництві

Раніше цього чоловіка зупиняли в стані сп'яніння за кермом.

Працівники Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ викрили лейтенанта поліції, який раніше був співробітником прокуратури, у вимаганні хабара в розмірі 500 доларів. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції. 

Фото: npu.gov.ua

Лейтенант вимагав хабар за непритягнення місцевого жителя до відповідальності.

Після отримання хабара оперативники затримали чоловіка на місці події, вилучивши речові докази. За цим фактом розпочато кримінальне провадження згідно з ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), а затриманому оголошено підозру.

Фото: npu.gov.ua

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років. Подальшу його долю визначить суд.

Крім того, разом з викриттям слідчого в корупції було встановлено, що це не єдині протиправні дії, до яких він вдавався. Раніше поліцейські зупиняли його в стані сп'яніння за кермом автомобіля. Від проходження огляду він відмовився. За фактом події було складено адміністративний протокол, однак у суді лейтенант поліції був визнаний невинним.

Нагадаємо, начальника відділу поліції у Вінницькій області судитимуть за вимагання 207 тис. гривень. 

Гроші підполковник поліції отримав від директора однієї з комерційних структур. За це він обіцяв вплинути на слідчих, які відкрили кримінальне провадження проти директора. А саме - змусити їх закрити справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram