ГоловнаСуспільствоПодії

Військовий комісар Глухова попався на хабарі в 3 тисячі доларів

Підполковник вимагав "винагороду" за сприяння військовозобов'язаному уникнути призову.

Військовий комісар Глухова попався на хабарі в 3 тисячі доларів
Фото: facebook.com/lysenko.andrii

Військова прокуратура Сумського гарнізону спільно з оперативниками Управління захисту економіки в Сумській області ДЗЕ Нацполіції і слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції в Сумській області викрили на хабарі військового комісара Глухівського об'єднаного міського військового комісаріату.

Про це повідомив прессекретар ГПУ Андрій Лисенко в фейсбуці.

30 серпня підполковника затримали після отримання 3 тисячі доларів США в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

"Винагороду" воєнком вимагав та отримав за сприяння військовозобов'язаному уникнути призову на строкову військову службу в Збройні сили України і видачу приписного посвідчення.

"Зараз тривають першочергові слідчі дії. Після них фігуранту планується повідомити про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає від 5 до 10 років тюремного ув'язнення. До суду готується клопотання про обрання військовому комісару запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення від займаної посади", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що військова прокуратура затримала за хабар в 200 тис. грн начальника служби колії та головного інженера служби колії філії "Одеська залізниця" АТ "Укрзалізниця".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram