ГоловнаСуспільствоЖиття

Родичі військовополонених моряків без них повертаються по домівках

Їм сказали, що процес йде, але потрібно трохи почекати.

Родичі військовополонених моряків без них повертаються по домівках
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Родичі українських військовополонених моряків, які прибули до Києва, виходячи з інформації, що моряків доставлять сьогодні в Україну, повертаються по домівках. Про це повідомив батько полоненого Василя Сороки Віктор, передає "Суспільне".

За його словами, з родичами моряків в Києві поспілкувалися особи, які мають стосунок до процесу обміну, і повідомили, що процес ще триває і, ймовірно, буде вирішено протягом наступного тижня.

«Батькам сказали, що процес йде, але треба ще трохи почекати. Найближчим часом нам зателефонують і скажуть. Ще питання уперлося в те, що президент повинен помилувати тих, хто в наших тюрмах сидять. Ось як буде інформація на сайті президента, що їх помилували, то вже буде відомий час. Тоді день, два», - зазначив Сорока.

Нагадаємо, останнім часом російські та українські ЗМІ активно обговорюють тему можливого обміну ув'язнених між Україною і Росією. 21 серпня російські ЗМІ також повідомляли про можливу видачу Україні п'ятьох політв'язнів, а в московському СІЗО "Лефортово" підтвердили, що політв'язні Балух, Карпюк, Клих, Кольченко і Сущенко перевезені до них. Сьогодні також з'явилася інформація, що Сенцова теж перевезли в СІЗО Москви. Адвокат режисера цю інформацію не підтвердив. Однак, мати Сенцова Людмила повідомила, що "Олег вперше за довгий час не подзвонив їй", хоча раніше завжди зв'язувався з нею в кінці місяця.

28 серпня керівника "РИА Новости Украина" Вишинського, обвинуваченого в державній зраді, випустили з-під варти під особисте зобов'язання. Пізніше стало відомо, що його звільнення відбулося в рамках підготовки до обміну "35 на 35" і за згодою самого Вишинського.

29 серпня з'явилася інформація, що в Кремлі поки не готові офіційно повідомляти про процес обміну утримуваних осіб між Москвою і Києвом, але визнали, що "контакти на цю тему здійснюються".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram