ГоловнаСуспільствоВійна

В окупованому Криму РФ відпрацьовує висадку десанту з вертольотів

У навчаннях беруть участь близько 8,2 тис. військовослужбовців, задіяно понад 2,5 тис. одиниць військової техніки.

В окупованому Криму РФ відпрацьовує висадку десанту з вертольотів
Фото: structure.mil.ru

В окупованому Росією Криму проводяться нові вчення армії РФ, під час яких 20 російських вертольотів висаджують десантників на полігоні Опук під Феодосією. Про це повідомляє пресцентр Міноборони РФ.

“Близько 20 вертольотів Мі-8АМТШ 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу (ЮВО) забезпечили висадку тактичного десанту мотострілецького з'єднання Чорноморського флоту під час розіграшу практичних дій військ на полігоні Опук в Криму", - сказано в повідомленні.

Прикриття висадки тактичного десанту забезпечили ударні вертольоти Мі-28Н "Нічний мисливець».

Згідно з відомством країни-окупанта, особливістю багатоцільового вертольота Мі-8АМТШ, що відрізняє його від попередніх варіантів серії Мі-8, є включення до складу озброєння протитанкової керованої ракети «Атака» або «Штурм», керованих ракет «Голка». Один вертоліт може перевозити до 30 військовослужбовців.

У навчаннях беруть участь близько 8,2 тис. військовослужбовців, задіяно понад 2,5 тис. одиниць військової техніки, в тому числі близько 30 літаків і понад 60 вертольотів.

Нагадаємо, 19 серпня Росія проводила в окупованому Криму командно-штабні навчання з управління силами підрозділів Чорноморського флоту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram